Αλεξία Μπεζίκη-Δανάη Δεληγεώργη: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών

 Αλεξία Μπεζίκη-Δανάη Δεληγεώργη: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, με την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη να παντρεύεται τη σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη, στο δημαρχείο Αθηνών. Οι δυο γυναίκες, μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου επισφράγισαν τη σχέση τους σε μια ρομαντική και συγκινητική τελετή, το απόγευμα της Πέμπτης (07.03.2024). Μάλιστα, το ζευγάρι έχει μαζί και ένα παιδί.

Τον γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που έκανε λόγο για πολύ συγκινητικές στιγμές: «Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει», ανέφερε στον Alpha.

Παράλληλα, έγινε και ο γάμος του γνωστού συγγραφέα, Αύγουστου Κορτώ, με τον επί χρόνια σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουϊλίδη, στο δημαρχείο Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα