Βελόπουλος σε Εκκλησία: Αφορίστε όσους απείχαν και όσους ψήφισαν υπέρ στον γάμο ομοφύλων

 Βελόπουλος σε Εκκλησία: Αφορίστε όσους απείχαν και όσους ψήφισαν υπέρ στον γάμο ομοφύλων

Στο ζήτημα της στάσης της Εκκλησίας έναντι των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να ενημερώσουμε την Εκκλησία της Ελλάδος, ότι σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας μας, δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να εισέλθει στον χώρο του Κυρίου. Εάν θες να κάνεις κάτι, τότε πρέπει, για όσους είπαν “αποχή” ή τάχθηκαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, να τους αφορίσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέληξε ότι «μόνο διά του αφορισμού απαγορεύεις την είσοδο στην Εκκλησία. Αλλιώς, είναι ημίμετρα για στήριξη στην κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος έδειξε την πόρτα στην πολιτική ηγεσία της χώρας με την απόφασή της να εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 24 Μαρτίου στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, σπάζοντας το εθιμοτυπικό ετών, καθώς στη συγκεκριμένη γιορτή παρίσταται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων.

Σχετικά Άρθρα