Eurovision/”Βόμβα”:Υπό έλεγχο ο Ολλανδός τραγουδιστής -Αποκλείστηκε από πρόβες -Έντονο παρασκήνιο

 Eurovision/”Βόμβα”:Υπό έλεγχο ο Ολλανδός τραγουδιστής -Αποκλείστηκε από πρόβες -Έντονο παρασκήνιο

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού, ο τραγουδιστής που εκπροσωπεί την Ολλανδία στη Eurovision, Joost Klein, βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) λόγω ενός ανεξήγητου “περιστατικού” και γι’ αυτό τον λόγο αποκλείστηκε “μέχρι νεωτέρας” από τις πρόβες.

Όπως μεταδίδει το Skynews, ο Ολλανδός τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα τζενεράλε για τον τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση μπροστά από την Ισραηλινή Edan Golan.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Joost Klein θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

https://www.youtube.com/watch?v=IiHFnmI8pxg&ab_channel=EurovisionSongContest

Η δήλωση της EBU:

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Έντονο παρασκήνιο

Στο παρασκήνιο διακινούνται πληροφορίες που φέρουν την Ολλανδία έτοιμη να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Κατά πληροφορίες, η σημαία της Ολλανδίας αφαιρέθηκε στα αποδυτήρια.

Την ίδια ώρα βίντεο της Δημόσιας Τηλεόρασης του Ισραήλ, στο οποίο ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος πήγε στα καμαρίνια της Ολλανδίας μετά τη γενική πρόβα να δει γιατί δεν εμφανίστηκε ο καλλιτέχνης, δείχνει τον ίδιο να απωθείται από τους άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του Joost Klein (σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς).

Ο σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT μετέδωσε ότι ο Joost Klein είχε σωματική αντιπαράθεση με έναν από τους φωτογράφους στην αρένα.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024, ο Joost Klein σχολίασε αρνητικά την τραγουδίστρια του Ισραήλ Eden Golan. Ένας Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή καλλιτέχνιδα: «Σκεφτήκατε ποτέ ότι με την παρουσία σας εδώ αποτελείτε κίνδυνο και κίνδυνο για άλλους καλλιτέχνες και για το κοινό;». Όταν ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, ο Σουηδός δημοσιογράφος, Jovan Radomir, παρενέβη και είπε ότι η Eden Golan δεν χρειαζόταν να απαντήσει στην ερώτηση, ο Joost Klein βροντοφώναξε: «Γιατί όχι;».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία η ολλανδική αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα στην ισραηλινή, ο Joost Klein επέλεξε να κρυφτεί αρκετές φορές κάτω από την ολλανδική σημαία. Αυτό ερμηνεύτηκε ως σημάδι, αφού ο Joost Klein, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αρνήθηκε, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, να φωτογραφηθεί μαζί με την Eden Golan.

Πάντως, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet επιμένει ότι ένα άλλο γεγονός, το οποίο συνέβη μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024, οδήγησε στην απόφαση ο Joost Klein από την Ολλανδία να μην συμμετάσχει στην πρώτη γενική πρόβα του τελικού.

Σχετικά Άρθρα