“Θερμό επεισόδιο” με Σαμαρά- Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα κρίνει την απάντηση Μητσοτάκη

 “Θερμό επεισόδιο” με Σαμαρά- Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού θα κρίνει την απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει σήμερα τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.  Η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και τη συνταγματική αρχή της ισότητας, αναφέρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Στο κυβερνών κόμμα ανάμεσα σε όσους που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται φυσικά και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναμένεται στις 18:00 το απόγευμα να ανέβει στο βήμα της Βουλής έτοιμος για “σκληρό ροκ”.

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση Σαμαρά προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θέλει να το φτάσει. Αν δηλαδή η κριτική του θα περιοριστεί στο νομοσχέδιο ή θα ανοίξει και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά ή ακόμη και το αγροτικό.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασκήσει σκληρότατη κριτική στην Κυβέρνηση η οποία τότε προέκρινε την αποχή για τους διαφωνούντες.

«Επί χρόνια λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα λέμε στους βουλευτές και στους Υπουργούς να απέχουν», είχε πει από την Καλαμάτα.

Οι θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού για όσους τον παρακολουθούν εδώ και χρόνια είναι γνωστές. Σε εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης το 2023 είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως “Τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: “Γονέας 1 και Γονέας 2”. Αυτό δεν είναι Ευρώπη” και πως “Φτάσαμε, την ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα… “φύλα”!”.

Το σίγουρο είναι πως το Μαξίμου θα κληθεί να σχολιάσει τα λεγόμενα Σαμαρά, χωρίς να αποκλείεται νέο “θερμό επεισόδιο” όπως είχε συμβεί και πριν λίγες εβδομάδες όταν ο πρώην Πρωθυπουργός θεώρησε πως ο κ. Μαρινάκης του έκανε μάθημα όταν υπενθύμιζε πως ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015.

Σχετικά Άρθρα