Ντόναλντ Τραμπ: Καλείται να πληρώσει 400,000 δολάρια στους New York Times μετά από αγωγή που έχασε

 Ντόναλντ Τραμπ: Καλείται να πληρώσει 400,000 δολάρια στους New York Times μετά από αγωγή που έχασε

Το ποσό των 400.000 δολαρίων καλείται να καταβάλει στους New York Times ο Ντόναλντ Τραμπ για τα νομικά έξοδα αγωγής που άσκησε μιας και ο πρώην πλανητάρχης διεκδικούσε 100 εκατ. δολάρια, κατηγορώντας την εφημερίδα και την ανιψιά του, Μαίρη Τραμπ, για «ύπουλη συνωμοσία» με σκοπό την απόκτηση των φορολογικών του στοιχείων, σύμφωνα με το BBC.

Δικαστής απέρριψε πέρυσι την αγωγή, ενώ τα άρθρα της εφημερίδας για οικονομικές υποθέσεις του πρώην προέδρου του Τραμπ κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ. Την Παρασκευή ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Ριντ διέταξε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποζημιώσει τους New York Times για τα έξοδα που προέκυψαν από την αποτυχημένη προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ο δικαστής δήλωσε ότι κατέληξε στο ποσό των 392.638 δολαρίων, αφού εξέτασε διάφορα θέματα. Στην αγωγή, η οποία αφορούσε έρευνα του 2018 ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε τρεις δημοσιογράφους ότι συνεργάστηκαν με την ανιψιά του πρώην προέδρου στο πλαίσιο μιας «προσωπικής βεντέτας» εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι την καταδίωκαν αμείλικτα και την έπεισαν να παραδώσει έγγραφα.

Ο δικαστής Ριντ απέρριψε την υπόθεση τον Μάιο, λέγοντας ότι το νομικό σύστημα έχει «αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε νόμιμες και συνήθεις δραστηριότητες συλλογής ειδήσεων».

Σχετικά Άρθρα