Μυτιληναίος: Τι σημαίνει ο “ύμνος” για Μητσοτάκη- Παρήλθαν οι καιροί που κάποιοι στη Ν.Δ τον θεωρούσαν “Συριζαίο”

 Μυτιληναίος: Τι σημαίνει ο “ύμνος” για Μητσοτάκη- Παρήλθαν οι καιροί που κάποιοι στη Ν.Δ τον θεωρούσαν “Συριζαίο”

Οι εποχές που αρκετοί στη Ν.Δ θεωρούσαν τον Ευάγγελο Μυτιληναίο “Συριζαίο” (!!!) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ένας από τους πιο επιτυχημένους διαχρονικά Έλληνες επιχειρηματίες, η δραστηριότητα του οποίου είναι εξωστρεφής και έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα επιχειρηματικών και επενδυτικών επιλογών, ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε “καθεστώς καχυποψίας” ακόμα και από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Η αλήθεια είναι πως ο Μυτιληναίος είχε παλαιότερα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα και, όπως λέγεται, η εκτίμηση ήταν αμοιβαία. Στη Ν.Δ αυτό δεν το έβλεπαν θετικά και θεωρούσαν πως οι κινήσεις του επιχειρηματία είχαν υποστήριξη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και προς τούτο συνέδραμε η ανεξαρτησία των επιχειρηματικών κινήσεων Μυτιληναίου και το γεγονός ότι δρα με κριτήρια αγοράς και μόνο. Ως εκ τούτου, η επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς έχει αποκατασταθεί πλήρως.

«Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα είναι επιτυχημένη, δεν το αμφισβήτησε κανείς πλην κάποιων εθνικιστών», σχολίασε ο Ευ. Μυτιληναίος μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, χτες. «Έχουμε ίσως τον καλύτερο ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας» είπε για τον Κυρ. Μητσοτάκη ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για την Ε.Ε., «πλησιάζει στα αδιέξοδά της» είπε. Οι τοποθετήσεις Μυτιληναίου είχαν πάντοτε πολιτικό χρώμα, τώρα, όμως, έκανε ένα βήμα περισσότερο πλέκοντας το εγκώμιο του πρωθυπουργού με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Ευ. Mυτιληναίος ρωτήθηκε και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι «όσοι υποτίμησαν τον Κ. Μητσοτάκη το 2016 το έχουν μετανιώσει. Απέδειξε ότι μπορούσε και ήταν πιο έτοιμος απ’ ό,τι πολλοί νόμιζαν. Εχουμε ίσως τον καλύτερο ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας στην Ελλάδα, γι’ αυτό πάμε καλύτερα από άλλες χώρες». Σχετικά με την υποτίμηση Μητσοτάκη το 2016, το μήνυμα ήταν σαφές και απευθυνόταν, μεταξύ άλλων, και στην προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, δήλωσε ότι θλίβεται που δεν υπάρχει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, γιατί είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα στην ηλεκτρική ενέργεια το 2024, οπότε δεν θα υπάρξουν επιδοτήσεις για τους καταναλωτές, δήλωσε ότι «η ιστορία με τα χρωματιστά τιμολόγια έχει μπερδέψει. Αδικούμε τον Χρ. Σκυλακάκη. Εχει γνώση οικονομικών, αλλά θα πρέπει να μπει πιο βαθιά στα ενεργειακά.

Ωστόσο άφησε κάποιες αιχμές για τα κολλημένα έργα στις κατασκευές, κάτι που στρέφεται προς τον Χρήστο Σταϊκούρα. Στην αγορά είναι γνωστό πως ενστάσεις για την ηγεσία του Υποδομών και Μεταφορών έχουν και άλλοι κατασκευαστές, κάτι που έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη γίνονται κινήσεις…

«Η Ευρώπη πλησιάζει στα αδιέξοδά της», τόνισε ο επιχειρηματίας. Κριτική για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τις αδύναμες κυβερνήσεις. Εχουμε ίσως τον καλύτερο ηγέτη της ΕΕ στην Ελλάδα, το σχόλιο για τον Κ. Μητσοτάκη.

Για Ερντογάν

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Ευάγγελος Mυτιληναίος σημείωσε ότι ασχολείται πολύ με τη γεωπολιτική, γιατί η εταιρεία αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. «Και από χόμπι και από ανάγκη ασχολούμαι», δήλωσε.

Όπως είπε, «η επίσκεψη είναι επιτυχημένη, δεν το αμφισβήτησε κανείς πλην κάποιων εθνικιστών. Η Τουρκία εξελίσσεται σε μεγάλη δύναμη και ο Ερντογάν παραμένει για δεκαετίες κυρίαρχος. Με εξαίρεση κάποια επεισόδια (Ιμια κ.λπ.), η γειτονία παραμένει σχετικώς καλή, όσο καλή μπορεί να είναι η γειτονία Ελλάδας-Τουρκίας».

Σχετικά Άρθρα