Λίβανος: Η Χεζμπολάχ είναι «χιλιάδες φορές ισχυρότερη» από πριν, υποστηρίζει κορυφαίος αξιωματούχος της οργάνωσης

 Λίβανος: Η Χεζμπολάχ είναι «χιλιάδες φορές ισχυρότερη» από πριν, υποστηρίζει κορυφαίος αξιωματούχος της οργάνωσης

Η Χεζμπολάχ είναι «χιλιάδες φορές ισχυρότερη» από πριν, υποστήριξε κορυφαίος αξιωματούχος της φιλοϊρανικής οργάνωσης, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ μαχητών της και ισραηλινών δυνάμεων στη μεθόριο Λιβάνου-Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη λιβανική Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς, να μην εμπλακεί στην κρίση που κλιμακώνεται ραγδαία μετά την αιματοχυσία της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών έσπευσαν δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε χώρα ή οργάνωση επιδιώξει να εμπλακεί στη σύγκρουση.

Σε ομιλία του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών της Χεζμπολάχ, ο Χάσεμ Σαφιεντίν προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και «κακόβουλους Ευρωπαίους» να είναι προσεκτικοί.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του πολύνεκρου βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα.

Δυνάμεις της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού ανταλλάσσουν πυρά σχεδόν καθημερινά από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε την πρωτόγνωρη επίθεση στο ισραηλινό έδαφος και το Ισραήλ απάντησε σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα