Νικολάου: Μετωπική για το πόρισμα του ΣΔΟΕ με τη ζημιά των 2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις απειλές της πρώην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

 Νικολάου: Μετωπική για το πόρισμα του ΣΔΟΕ με τη ζημιά των 2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις απειλές της πρώην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Απάντηση στην πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου η οποία επισκέφτηκε την Τρίτη το ΣΔΟΕ και αμέσως μετά χαρακτήρισε «υποτιθέμενο το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ» προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου», δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 • Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις το πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις. 

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «υποτιθέμενο “πόρισμα” του ΣΔΟΕ,  ισχυριζόμενη ότι καταρτίστηκε με «μοναδικό σκοπό την σπίλωσή της», ενώ απείλησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ με άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο είχαν επισκεφτεί το ΣΔΟΕ για να ενημερωθούν για την υπόθεση, απάντησε σημείο προς σημείο στη Σοφία Νικολάου:

 • «Και πόρισμα υπάρχει και είναι πολυσέλιδο, αναλυτικό και πλήρες για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 2εκ. ευρώ από το “γαλάζιο πιράνχα” (τουλάχιστον 2εκ. γιατί το ΣΔΟΕ υπολόγισε τη ζημία με βάση τις ανώτερες τιμές της αγοράς).
 • Και όλα τα έγγραφα που έστειλε η Γ. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (με το υπ αριθ. πρωτ: 24573/20.12.2021 έγγραφο), λήφθηκαν υπόψη από το ΣΔΟΕ πριν καταλήξει στο πόρισμά του.
 • Και επιχείρηση που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, ούτε την απαραίτητη κρατική άδεια για να εκτελέσει την προμήθεια, βρέθηκε (Α. Μ.)
 • Και εταιρεία μιας χρήσης, βρέθηκε (ΕX. P).
 • Και εταιρεία – βιτρίνα άλλης, βρέθηκε (Κ.EE για τη Ν.Ο Ε.Ε).
 • Και εταιρείες χωρίς γραφεία, προσωπικό και τζίρους, βρέθηκαν.
 • Και εταιρεία – πλυντήριο που έκανε το ξέπλυμα με τα Iphone και τη Mercedes premium, βρέθηκε (L.G.H).
 • Και εταιρεία που φέρεται να προμηθεύθηκε από ανύπαρκτο προμηθευτή, βρέθηκε (Α.Μ από Μ.G).
 • Και εταιρείες με κοινό ιδιοκτήτη που υπέβαλαν δήθεν προσφορές, βρέθηκαν (Ν.Π & Π.Ν).
 • Και εταιρεία που δήθεν είχε προμηθευθεί από άλλον ανάδοχο που όμως δεν διέθετε τα είδη, βρέθηκε (Ν.Ο από Α.Μ).
 • Και επιχειρήσεις που διευκόλυναν το πλιάτσικο με εικονικά τιμολόγια, βρέθηκαν (Γ. Κ,  C. MIKE και Σ.-Χ. ΜΙΚΕ).
 • Και τα φυσικά πρόσωπα που βοήθησαν ως συνεργοί, βρέθηκαν (Α.Ν και Χ.Μ)».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εκβιάζεται αν δεν την αποπέμψει – Το ερώτημα είναι με τι

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά την άμεση αποπομπή της Σοφίας Νικολάου και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει τα δέοντα αλλιώς θα σημαίνει ότι εκβιάζεται.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «στις 8 Ιουνίου του 2022 ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφιζόταν με την κα Νικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντάς της το χρίσμα για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, γνωρίζοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το όργιο απευθείας αναθέσεων.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κα Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κα Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;».

Σχετικά Άρθρα