Πετάει “βαρίδια”: Το χρονικό της άρον-άρον απόσυρσης Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι λεονταρισμοί, η απάντηση και η… ηρωική έξοδος

 Πετάει “βαρίδια”: Το χρονικό της άρον-άρον απόσυρσης Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι λεονταρισμοί, η απάντηση και η… ηρωική έξοδος

Υπό την πίεση των εξελίξεων (τραγωδία των Τεμπών) σε μια εμφανή προσπάθεια να απαλλαγεί η ΝΔ από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται μετά τις αποκαλύψεις για το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει ζημιά 2 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις της, αποσύρει την υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε έρευνα σε συμβάσεις για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τάραξε τα νερά της υποψηφιότητας με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, αποκαλύπτοντας ότι οι ανάδοχοι των αναθέσεων δεν ήταν άλλοι από βουλκανιζατέρ και άλλα επιχειρήσεις άσχετες με την παροχή υπηρεσιών προμηθευτές.

Αρχικά το περιβάλλον της πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής διέρρευσε ότι η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια ήταν δική της απόφαση και ότι η ίδια θεωρούσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

  • Μάλιστα, πηγές του περιβάλλοντός της ανέφεραν πως η συζήτηση αυτή διεξάγεται ενώ η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Απαντώντας πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί πριν από δύο εβδομάδες με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».

Με τη διαρροή, οι πηγές της ΝΔ επιχειρούν να αποσυνδέσουν το κόψιμο της Σοφίας Νικολάου από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια με την τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας ότι η απόφαση είχε γίνει γνωστή στη Σοφία Νικολάου εδώ και δύο εβδομάδες.

Η ίδια επανήλθε σε ανακοίνωσή της στο Facebook και ευρισκόμενη σε εμφανή αμηχανία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «συκοφάντες» και διευκρίνισε ότι περπατά «με το κεφάλι ψηλά», δίχως να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η κυρία Νικολάου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.
Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς, σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης με παρέμβασή του στο Facebook κάνει λόγο για «δικαίωση» και αναφέρει πως πρέπει «να κινηθεί άμεσα η Δικαιοσύνη».