Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ με αφορμή την απόσυρση Νικολάου

 Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ με αφορμή την απόσυρση Νικολάου

Αντιδράσεις και συζητήσεις έχουν προκληθεί εντός της Νέας Δημοκρατίας μετά τις πληροφορίες για τη μη υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου στις εκλογές 2023, αλλά και διαρροές με αιχμηρά σχόλια κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Απαντώντας στις εν λόγω διαρροές, πηγές της Νέας Δημοκρατίας – σε έντονο θα έλεγε κάποιος ύφος- σημείωναν πως «επειδή τα όσα λέει η κυρία Νικολαου, προκαλούν διαφορά ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, εδώ και 2 εβδομάδες».

Ουσιαστικά η ΝΔ με αυτό τον τρόπο απαντά σε αναφορές που αποδίδονται στο περιβάλλον της πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής ότι η απόσυρση από τα ψηφοδέλτια ήταν δική της απόφαση και ότι η ίδια θεωρούσε πως η η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Μάλιστα, πηγές του περιβάλλοντός της ανέφεραν πως η συζήτηση αυτή διεξάγεται ενώ η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Σοφίας Νικολάου

Η Σοφία Νικολάου με μια ανάρτηση στο facebook αναφέρεται στην απόφασή της να μην είναι υποψήφια με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές και τονίζει πως οι κατηγορίες εναντίον της, είναι συκοφαντίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου:

«Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.

Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».