Νικολάου: Αποσύρει την υποψηφιότητα της με αιχμές προς την κυβέρνηση

 Νικολάου: Αποσύρει την υποψηφιότητα της με αιχμές προς την κυβέρνηση

Κάνει πίσω η Σοφία Νικολάου, η οποία φαίνεται πως αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις επικείμενες εκλογές, την ώρα που ερευνάται για το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων με τη ΝΔ να δείχνει ότι κρατάει αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής θέλει να διευκολύνει την παράταξη της, ενώ παραμένει άγνωστο αν της ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

  • Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, πηγές της κ. Νικολάου μιλούν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για -ακόμα χειροτέρα- «συμβόλαια» προκειμένου να… απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια.

Το πρόβλημα πάντως, μετά την απόσυρση της κ. Νικολάου, λένε οι ίδιες πηγές, είναι ότι ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου αξίας 9 δις ευρώ, όσες είναι και οι απευθείας αναθέσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξηγήσεις.

  • Η ίδια εκτιμά ότι δεν έτυχε στήριξης από τη ΝΔ, την ώρα που κατά το περιβάλλον της, δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα και δεν υπάρχει πόρισμα που να της αποδίδει ευθύνες. Την ίδια ώρα το περιβάλλον της αντιτείνει ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής τυγχάνει στήριξης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, έχει ξεκινήσει έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου, η οποία μελετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο στο διάστημα που ήταν γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα