Έρευνα για παραλείψεις και λάθη από κρατικά όργανα στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

 Έρευνα για παραλείψεις και λάθη από κρατικά όργανα στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που περιλαμβάνει 30 περιπτώσεις λαθών ή παραλήψεων σε βάρος της υπόθεσης της από κρατικά όργανα, εμφανίστηκε η Γεωργία Μπίκα με τον δικηγόρο της στη Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές, χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με 30 αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν λάθη και παραλείψεις που έγιναν απο συγκεκριμένα κρατικά όργανα στην υπόθεση της εμφανίστηκε η Γεωργία Μπίκα όταν κλήθηκε στη Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων το μεσημέρι της Τρίτης 26/10.

Η δικαιοσύνη προχωρά, πλέον, στην διερεύνηση τυχόν παραλείψεων που υπήρξαν από την πλευρά των αστυνομικών και ιατροδικαστών κατά την εξέταση της καταγγελίας της Γεωργίας. Υπενθυμίζουμε πως η ίδια κατήγγειλε τον βιασμό της το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2022, σε ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, από γόνο πάμπλουτης επιχειρηματικής οικογένειας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές, χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι 126 σελίδες, στο οποίο αναλύουμε τις παραλείψεις συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, κι όχι μόνο αστυνομικών. Μέσω αυτού, υποστηρίζουμε με αποδεικτικά στοιχεία, έχοντας ως σημαία την λογική, πως έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτες παραλείψεις, οι οποίες έγιναν κατά την άποψη της κας Μπίκα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την ίδια και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος» δήλωσε στο thesstoday.gr ο Νίκος Διαλυνάς, δικηγόρος της Γεωργίας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το ένα αντιφάσκει προς το άλλο, διότι από την μία τίθεται στο αρχείο η αίτησή μας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κι αναφέρει πως όλα έγιναν σωστά, αλλά από την άλλη διατάσσεται προκαταρκτική για τις παραλείψεις που καταγγέλλει η Γεωργία. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνουν αυτά. Εμείς προσπαθούμε, με όσα στοιχεία έχουμε, να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την αλήθεια» δήλωσε ο δικηγόρος σε σχέση με το παράδοξο της υπόθεσης -από την μία η υπόθεση να έχει μπει στο αρχείο και από την άλλη να διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση για τυχόν παραλείψεις.

Η ίδια η Γεωργία δήλωσε: «Πραγματικά αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο έχει ριζώσει στην ψυχή μου, κι είναι ακόμη πιο βαρύ όταν βλέπω συνεχώς να μου φορτώνουν και την ευθύνη αυτής της κατάστασης», «αν και μου έχει κάνει μόνο κακό όλη αυτή η κατάσταση, δεν μετανιώνω. Ο εαυτός μου είναι το παν και εγώ ξέρω πως έκανα το σωστό, και θα συνεχίσω για όσο αντέξω. Αυτό το υπόμνημα είναι το τελευταίο μου χαρτί». 

Σχετικά Άρθρα