Γι’ αυτό το λόγο διακόπηκε η ομιλία Πούτιν – Τι αναφέρει το reuters, χρήστες στο twitter και η Telegraph

 Γι’ αυτό το λόγο διακόπηκε η ομιλία Πούτιν – Τι αναφέρει το reuters, χρήστες στο twitter και η Telegraph

Την ώρα που ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόταν στα πλήθη, η κρατική τηλεόραση άλλαξε εικόνα, προβάλλοντας ένα κλιπ πατριωτικής μουσικής που έπαιξε νωρίτερα στην εκδήλωση, ενώ ο Πούτιν κόπηκε στη μέση μια πρότασης… «Έτυχε η έναρξη της επιχείρησης να συνέπεσε τυχαία με τα γενέθλια μίας από τις πιο εξέχουσες στρατιωτικές μας…». 

Το Κρεμλίνο, πάντως, ανέφερε αργότερα ότι η εκπομπή «διακόπηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων στον διακομιστή», σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, η κρατική τηλεόραση επανέλαβε την ομιλία του Πούτιν από την αρχή μέχρι το τέλος πριν βγει από τη σκηνή.

Η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκέντρωσης και συναυλίας υπέρ της κυβέρνησής του, για την επέτειο οχτώ ετών από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του γέμισαν το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία, όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού στις 18 Μαρτίου του 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Μυστήριο προκάλεσε η ξαφνική διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης την ώρα που μιλούσε ο ρώσος πρόεδρος στο στάδιο Λουζνίκι, για τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

  • Για άγνωστο λόγο και ενώ μιλούσε υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία», πριν διακοπεί αιφνιδιαστικά η ζωντανή σύνδεση.

Συμβαίνει κάτι με την υγεία του Πούτιν;

Χρήστες του twitter παρατήρησαν πως κατά την αποχώρησή του από το στάδιο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, φαίνεται να κουτσαίνει, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου.

Για αρκετές ενδείξεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ίσως είναι βαριά άρρωστος κάνει λόγο η Telegraph

Η εξωτερική εμφάνιση του Πούτιν
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Telegraph, o Ρώσος πρόεδρος πρόσφατα εμφανίστηκε πιο φουσκωμένος στο πρόσωπο και το λαιμό. Αυτό οδήγησε σε σενάρια ότι μπορεί να υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή. Οι παρενέργειες των στεροειδών περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κρυολόγημα αλλά και «αλλαγές διάθεσης και συμπεριφοράς».

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Πούτιν υπέστη εκτεταμένη κρίση βήχα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών του. Το βίντεο μονταρίστηκε αργότερα και το Κρεμλίνο είπε ότι ήταν «απολύτως καλά».

«Έχει αρκετά πρησμένο πρόσωπο. Γνωρίζουμε ότι έχει παραπονεθεί για προβλήματα με την πλάτη. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι χειρότερο από αυτό, μπορεί να είναι ότι παίρνει υψηλές δόσεις στεροειδών, ή μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο. Φαίνεται να υπάρχει κάτι επείγον σε αυτήν την [εισβολή] που μπορεί επίσης να οφείλεται σε προσωπικούς παράγοντες», εκτιμά η ειδικός του Λευκού Οίκου για ρωσικά θέματα, Φιόνα Χιλ.

Τα μακριά τραπέζια
Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί ο Πούτιν επέλεξε να κάτσει σε ένα τραπέζι μήκους 13 μέτρων μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν σε συνάντησή τους λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου. Ο Πούτιν έχει κρατήσει αντίστοιχες αποστάσεις σε δημόσιες εμφανίσεις και από Ρώσους αξιωματούχους όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κορονοϊό και μάλιστα να νοσήσουν πολύ βαριά.

Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών
Ο Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. Ήταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης». Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις πληροφορίες του αλλά υπάρχουν αυξανόμενες πιέσεις ότι εάν οι ΗΠΑ έχουν πράγματι στοιχεία πως ο Πούτιν είναι άρρωστος, θα πρέπει να τα αποκαλύψουν.

Ρώσος ακαδημαϊκός ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν έχει Πάρκινσον και καρκίνο
Τον Νοέμβριο του 2020, ο καθηγητής Βαλερί Σολοβέι, πρώην ιστορικός στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είπε ότι ο Πούτιν μπορεί να έχει νόσο του Πάρκινσον και καρκίνο. Μάλιστα, είχε εκτιμήσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να παραιτούνταν μέσα στο 2021 λόγω φόβων για την υγεία του. Τότε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς ως «απόλυτες ανοησίες» διαβεβαιώνοντας ότι «όλα είναι καλά με τον πρόεδρο».

Ο καθηγητής Σολεβέι παραιτήθηκε από το ινστιτούτο, όπου ήταν επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων, το 2019, λέγοντας ότι η «πολιτική πίεση» ήταν υπεύθυνη για την αποχώρησή του. Αργότερα συνελήφθη σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα.

Το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα του Πούτιν
Σύμφωνα με την Telegraph, αν ο Πούτιν είχε αποδείξει κάτι στη Δύση, είναι πως ποτέ δεν βιάζεται, ιδιαίτερα όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν επιθετικές ενέργειες. Το δημοσίευμα παραθέτει ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008 αλλά και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Για αυτούς τους λόγους, πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο Πούτιν θα προσπαθούσε να αποσπάσει σταδιακά τμήματα της Ουκρανίας χωρίς να κάνει μια ολική εισβολή.

Πολλοί δεν μπορούν να ψυχολογήσουν την απόφασή του να εισβάλει ολοκληρωτικά σε μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων με στρατιωτική δύναμη αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Telegraph, ενισχύει την υποψία ότι ενδεχομένως ο Πούτιν δεν έχει άπλετο χρόνο ζωής μπροστά του.

Σχετικά Άρθρα