126 μέχρι τώρα τα καμένα σπίτια από την φωτιά στην Πεντέλη – Στάχτη 27.817 στρέμματα (εικόνες)

 126 μέχρι τώρα τα καμένα σπίτια από την φωτιά στην Πεντέλη – Στάχτη 27.817 στρέμματα (εικόνες)

Tην ώρα που οι έλεγχοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί η εικόνα που μεταφέρουν τα κλιμάκια από τους επιτόπιους ελέγχους στην φωτιά της Πεντέλης είναι τουλάχιστον τραγική. Και αυτό καθώς από τις 204 κατοικίες που ελέγχθηκαν οι 126 είναι καμένες και ακατάλληλες να κατοικηθούν.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτήρια:

  • Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Την ίδια στιγμή στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Πεντέλη με την θλιβερή εικόνα να επιβεβαιώνουν οι χάρτες και οι μετρήσεις από το «Copernicus».

Ειδικοτερα, τα τελευταία δεδομένα δίνουν συνολικά 27.817 καμένα στρέμματα δάσους με τους ανάλογους χάρτες να ανατριχιαστικοί.

Δείτε σχετικά:

Θεόκριτος Αργυριάδης