• 24 Οκτωβρίου, 2021

Βρέθηκαν πολεμοφόδια δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ – Μολότοφ και στυλιάρια ενός μέτρου

 Βρέθηκαν πολεμοφόδια δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ – Μολότοφ και στυλιάρια ενός μέτρου

Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά… 18 μολότοφ και 12 ξύλινα στυλιάρια ενός μέτρου ανακαλύφθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δίπλα από το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, οι 7 μολότοφ από τις 18 βρισκόντουσαν κάτω από χόρτα που βρίσκονται στην εξωτερική περίφραξη του εργοταξίου και οι υπόλοιπες 11 ήταν κρυμμένες κάτω από κλαδιά, φύλλα δέντρων και φρεάτια στο χώρο του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας που συνορεύει με το υπό κατασκευή γήπεδο της Ένωσης.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα εν λόγω υλικά και αναμένεται να διενεργηθεί προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά πολλούς, η εύρεση των συγκεκριμένων πολεμοφοδίων συνδέεται με τον τελικό κυπέλλο, που θα γινόταν στην Ριζούπολη την επόμενη εβδομάδα.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, (18) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (Α.Ε.Μ.), τύπου βόμβας μολότοφ και (12) ξύλινα στυλιάρια, μήκους περίπου ενός μέτρου.

Ειδικότερα, οι επτά (7) εκ των ανωτέρω Α.Ε.Μ. ανευρέθηκαν κρυμμένοι κάτω από χόρτα σε χώρο που εφάπτεται της εξωτερικής περίφραξης του εργοταξίου του γηπέδου της Α.Ε.Κ. και εξωτερικά αυτής, οι δε υπόλοιποι ένδεκα (11) ήταν επιμελώς κρυμμένοι κάτω από κλαδιά και φύλλα δέντρων εντός δύο φρεατίων σε χώρο του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας σε κοντινή απόσταση απο την εξωτερική περίφραξη του εργοταξίου.

Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».