• 28 Ιανουαρίου, 2021

Βρετανία: Νέο σκληρό lockdown ως τις 15 Φεβρουαρίου

 Βρετανία: Νέο σκληρό lockdown ως τις 15 Φεβρουαρίου

Νέο lockdown παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο ανακοίνωσε στην Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον για τις επόμενες 6 εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του, όταν η χώρα πολεμούσε την παλιά παραλλαγή «οι συλλογικές μας προσπάθειες λειτουργούσαν και θα συνέχιζαν να λειτουργούν», συμπληρώνοντας ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η νέα μετάλλαξη του ιού, είναι ανησυχητική.

Ανασχηματισμός Μητσοτάκη vs ομάδα Τσίπρα

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κοροναϊού.

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Τα νέα μέτρα, αν και θα ισχύσουν από σήμερα, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, θα ψηφιστούν την Πέμπτη στο κοινοβούλιο.

Ειδική αναφορά κάνει η βρετανική κυβέρνηση και στα άτομα που συγκαταλέγονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμβοuλεύοντας τα να αρχίσουν να προστατεύονται ξανά. Οι πολίτες θα λάβουν σύντομα μια επιστολή σχετικά με αυτό.