• 21 Απριλίου, 2021

Toυρκική Ακτοφυλακή: Κατηγορεί με βίντεο την Ελλάδα ότι πέταξε μετανάστες στην θάλασσα – “Fake News” απαντά το Λιμενικό

 Toυρκική Ακτοφυλακή: Κατηγορεί με βίντεο την Ελλάδα ότι πέταξε μετανάστες στην θάλασσα  – “Fake News” απαντά το Λιμενικό

φωτο αρχείου

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την ελληνική ακτοφυλακή ότι χτύπησε επτά μετανάστες και τους εγκατέλειψε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο σκάφος ή λέμβο από τη Χίο.

Σε ένα tweet, ο Σοϊλού είπε ότι η ελληνική ακτοφυλακή «χτύπησε 7 μετανάστες απόψε, πήρε τα υπάρχοντά τους, έδεσε τα χέρια τους με πλαστικές χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα χωρίς σωσίβια και βάρκες».

Δημοσίευσε, επίσης, ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, με τις τουρκικές ομάδες να περισυλλέγουν τρία άτομα από τη θάλασσα.

Ενας από αυτούς είπε ότι τα επτά άτομα είχαν φύγει από το Τσεσμέ πριν από τρεις μέρες για τη Χίο και ότι βρίσκονταν στο ελληνικό νησί για δύο ημέρες πριν τους πετάξουν στην θάλασσα.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής για φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κακομεταχείριση μεταναστών που περισυλλέγησαν νεκροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της Σμύρνης. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναπαράγεται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού.

(με πληροφορίες από Reuters)