Τσελίκ σε Ελλάδα: Μονομερής παραβίαση η ανακήρυξη του Αιγαίο σε θαλάσσιο πάρκο -Η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί αυτή την προσέγγιση

 Τσελίκ σε Ελλάδα: Μονομερής παραβίαση η  ανακήρυξη του Αιγαίο σε θαλάσσιο πάρκο -Η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί αυτή την προσέγγιση

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το σχέδιο που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δυο θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο, μέσω του εκπροσώπου του κυβερνητικού AKP Ομέρ Τσελίκ. «Ενώ οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονται με ωραίο τρόπο, η Ελλάδα διοργανώνει Διάσκεψη για τους Ωκεανούς. Θέλει να ανακηρύξει το Αιγαίο σε θαλάσσιο πάρκο. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι η διπλωματία δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί αυτή την προσέγγιση στις θάλασσες» είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ πρόσθεσε: «Tο τελευταίο διάστημα,υπήρξε μια διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και ημών. Ενώ όλες οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονταν με ωραίο τρόπο, υπήρξε ένα βήμα που προκαλεί ανησυχία.

  • Η Ελλάδα διοργανώνει ένα συνέδριο για τους ωκεανούς. Προσανατολίζεται στο να ανακηρύξει δύο περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο ως θαλάσσιο πάρκο.

Θεωρούμε τη μονομερή ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου, η οποία σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης, ως μονομερή παραβίαση. Ξεκαθαρίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προσεγγίσεις για την ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζουμε να ενεργήσουν με σύνεση».

Σχετικά Άρθρα