Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στόχος μας η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στόχος μας η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

Για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. «Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ως προς τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν» είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν θα συνοδεύει η παρότρυνση όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η κρίση αυτή να εκτονωθεί, να μην επεκταθεί και να μην αποκτήσει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την νέα προσπάθεια επαναπροσέγγισης στο Κυπριακό, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι θετική η συζήτηση που γίνεται μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Μιλώντας επίσης για το μεταναστευτικό σημείωσε πως στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές ενώ έκανε ειδική αναφορά στην βοήθεια που πρέπει να δοθεί στον Λίβανο προκειμένου να σταθεροποιηθεί.

Αναφερόμενος στην έκθεση προόδου που έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος και σημείωσε πως αναγνωρίζει πως οι ευρωτουρκικές σχέσεις μπορούν να προοδεύσουν πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχετικά με την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ σημείωσε πως δεν είναι αφηρημένη έννοια αλλά πρέπει να συνδέεται και με το εισόδημα των πολιτών της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα