• 29 Ιουλίου, 2021

Τουρισμός: Οργή της TUI κατά της βρετανικής κυβέρνησης

 Τουρισμός: Οργή της TUI κατά της βρετανικής κυβέρνησης

Ο διευθυντής της ΤUI Ην. Βασιλείου, Andrew Flintham, κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι απέτυχε να πραγματοποιήσει ακόμη και μια συνάντηση με την τουριστική βιομηχανία στη διαχείριση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Μιλώντας στο συνέδριο Travel Matters της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, ο κ. Flintham δήλωσε: Μαχόμαστε για έναν κοινό στόχο, το ασφαλές άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών, όμως ως μια βιομηχανία με ετήσια αξία 37 δις. λιρών στην οικονομία του Ην. Βασιλείου, αντιπροσωπεύοντας το 2% του ΑΕΠ και στηρίζοντας πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στη χώρα, δεν καταφέραμε να έχουμε ούτε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών.

Εξέφρασε την οργή του προς τον βρετανό πρωθυπουργό για το πώς αντιμετώπισε τον κλάδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ έκανε λόγο για έλλειψη διαφάνειας του ισχύοντος συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης και για αποτυχία στο άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών.

Γεωργιανός: Οι αστυνομικοί με βασάνιζαν 4 μέρες για να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Κάλεσε δε για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες.

Ο κ. Flintham είπε ότι η βιομηχανία έφτασε στα όριά της, με την κυβέρνηση να κρατά περιορισμένο επίτηδες τον κλάδο και τους τουρίστες απογοητευμένους την ώρα που υπόλοιπη Ευρώπη ανοίγει. Αυτό πρέπει να σταματήσει, τόνισε.

Επιβεβαίωσε δε οτι η TUI μπαίνει επισήμως στις νομικές ενέργειες τις οποίες κινεί ο όμιλος Manchester Airport Group κατά της κυβέρνησης. Ο λόγος της συμμετοχής της είναι η έλλειψη πλαισίου για πρόβλεψη των χωρών που αλλάζουν χρώμα ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Flintham, αυτό δείχνει τα επίπεδα απογοήτευσης στον τουριστικό κλάδο.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr/