• 13 Απριλίου, 2021

Τον Μάϊο ο εμβολιασμός στα κέντρα φιλοξενίας

 Τον Μάϊο ο εμβολιασμός στα κέντρα φιλοξενίας

Οι δομές φιλοξενίας δεν αντιμετωπίζουν “θέμα νοσηρότητας ή εξάπλωσης του κορωνοϊού”, γι’ αυτό υπάλληλοι και διαμένοντες θα εμβολιαστούν “με τη σειρά τους, βάσει ηλικίας, όπως και ο γενικός πληθυσμός”, επισημαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ σημειώνει πως αρχές Μαΐου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν τους διαμένοντες μέσα στις δομές.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει ο υπουργός Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εμβολιασμοί γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα “καθώς ο αριθμός των ατόμων που με βάση το πρόγραμμα είχαν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, είναι ακόμα μικρός”, ενώ “η πλειονότητα των διαμενόντων στις δομές είναι άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας”.

Επιχειρώντας αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζει σημαντικό το γεγονός ότι “αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό όχι ως ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία, αλλά ως ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα” και επαναλαμβάνει την ανάγκη για “απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας”.