15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 15-17 ετών με Pfizer – Καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού

 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 15-17 ετών με Pfizer – Καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους ανήλικους οι οποίοι είναι γεννημένοι από τις 31-12-2005 και μετά.

Οι εμβολιασμοί των 15-17 ετών θα γίνουν με το σκεύασμα της Pfizer σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας το οποίο συνεχίζει να «χτίζεται» καθώς το 50% του πληθυσμού έχει λάβει έστω τη μια δόση του εμβολίου ενώ ενημέρωσε πως καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού.

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί ενώ η μέρα «κλείσει» με σχεδόν 90.000 εμβολιασμούς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κοροναϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού και μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο.

“Ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων ενώ σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος.Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μια δόση εμβολίου και κάλεσε τον κόσμο να μην καθυστερήσει να την πραγματοποιήσει” ανέφερε.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο όμως τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο σκεύασμα ενώ αναφέρεται στις επιφυλάξεις των χιλιάδων εμβολιασμένων για θέματα γονιμότητας ή θηλασμού.

Επίσης τόνισε πως πολλοί δεν εμβολιάζονται επειδή και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν χωρίς όμως να σκέφτονται πως το 99% που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Το Ισραήλ και η Βρετανία που έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων έχουν κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αλλά δεν έχουν πολλούς νεκρούς και νοσηλείες.

Σχετικά Άρθρα