• 21 Ιανουαρίου, 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Μακρόν, αύριο

 Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Μακρόν, αύριο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αύριο Πέμπτη σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο την επίσημη εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Έμιλι Χόρν.


Ο Μπάιντεν επιθυμεί να έχει αυτή την συζήτηση «επειδή θεωρεί ότι σε σχέση με την Ρωσία τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον απευθείας διάλογο μεταξύ των ηγετών» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν προτίθεται να έχει αύριο Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συζητήσει ένα «φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και την διπλωματική συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία».
Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν μίλησε με άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών ενόψει αυτής της επικοινωνίας του με τον Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι αύριο αργά το βράδυ ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν
«Πράγματι αύριο αργά το βράδυ είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία του Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο» δήλωσε ο Πεσκόφ.