• 25 Ιουνίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν την διάθεση των self test τα φαρμακεία

 Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν την διάθεση των self test τα φαρμακεία

Τον εκνευρισμό της κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση των φαρμακοποιών στην Θεσσαλονίκη να διακόψουν από σήμερα την διανομή των δωρεών self test.

«Είναι εκβιασμός» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η διακοπή αποφασίστηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα ΣΥΦΑ, Σπύρο Νικολαΐδη, οι φαρμακοποιοί μάζεψαν όλα τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τα έστειλαν πίσω στις φαρμακαποθήκες

Νέες αποκαλύψεις μασόνων για “ψυχολόγο” Καρολάιν: Είχε ηγετικό ρόλο στη Στοά – Παρουσιαζόταν σαν γιατρός

«Σήμερα εκτάκτως ο ΦΣΘ αποφάσισε μετά από έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ να σταματήσουν όλα τα φαρμακεία του φαρμακευτικού συλλόγου την δωρεάν διάθεση self test», τόνισε ο κ. Νικολαΐδης μιλώντας στο Mega.

Όπως σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης σε αυτήν την απόφαση οδήγησε και η διαρροή ότι τα τεστ θα διανέμονται πλέον από διαφορετικά κανάλια διανομής και όχι τα φαρμακεία. «Αυτό συνέβη διότι φαίνεται ότι υπήρχε ένα σχέδιο πίσω από την αρχική μη σωστά διοργανωμένη διάθεση των self tests. Φάνηκε ότι υπάρχει ένα σχέδιο να φύγουν από τα φαρμακεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα self-tests είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν, δεν είναι απλό εμπορικό, έχει συγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης και διάθεσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τοπίο στον διαμοιρασμό των τεστ είναι θολό», με το υπουργείο Υγείας να μη δίνει σαφές απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.