Φρένο στην απελευθέρωση του ωραρίου της εστίασης – Πελώνη: “Διεύρυνση συζητείται…”

 Φρένο στην απελευθέρωση του ωραρίου της εστίασης – Πελώνη: “Διεύρυνση συζητείται…”

«Η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για την προμήθεια των self test ισχύει έως τις 19 Ιουνίου και πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία  Πελώνη.

«Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη θα εκληφθεί ως εκβιασμός», πρόσθεσε σχολιάζοντας πληροφορίες ότι στην Θεσσαλονίκη κάποια φαρμακεία δεν παρέχουν πλεόν self test.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο διεύρυνσης προς το παρόν, και όχι απελευθέρωσης. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα προνόμια σε εμβολιασμένους η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη της ανοσίας και πως πρέπει να το ξανασκεφθούν όσοι είναι διστακτικοί. Παρόλα αυτά επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσμοθετηθεί όταν ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το νομοσχέδιο δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλέινουμε τα μάτια, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις αυριανές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα