• 24 Ιουνίου, 2021

Τέως Διοικητής Γ.Ν. Αγρινίου: Όλοι τα γνώριζαν, όλα

 Τέως Διοικητής Γ.Ν. Αγρινίου: Όλοι τα γνώριζαν, όλα

Απάντηση μέσω του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN  για όσα του καταλογίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε ο τέως Πρόεδρος του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «Ο ανώτερός μου ήξερε, γνώριζε.Όλα τα SMS με τους θανάτους, ό,τι παίρνω εγώ, παίρνει και ο κ. Καρβέλης (σ.σ. ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ). Είναι δυνατόν ένας διοικητής νοσοκομείου να μη συζητάει το οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία, με την υγειονομική περιφέρεια; Πόσο χαζός μπορεί να είναι;» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοσοκομείο Αγρινίου: Παραίτηση του διοικητή για το θέμα της υψηλής θνησιμότητας στη ΜΕΘ

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε δηλώσει πως «ουδέποτε το νοσοκομείο ζήτησε τη βοήθεια    εξιδεικευμένων επιστημόνων για να έρθουν να συνδράμουν», απάντησε πως ζητούσε πάντα ενίσχυση:«Στη ΜΕΘ εργάζονταν πέντε γιατροί, εκ των οποίων η μία που διορίστηκε ήταν επικουρική σε εμάς χωρίς καμία εξειδίκευση. Πάντα ζητάγαμε ενίσχυση. Και στην παθολογική κλινική. Όχι τώρα επί Covid, και παλιά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Τσώλης παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, έπειτα από αυστηρές δηλώσεις του Βασίλη Κοντοζαμάνη που τον απείλησε με παύση εάν δεν παραιτηθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου, ενώ προανήγγειλε και την αποστολή κλιμακίου που θα διερευνήσει τα όσα έχουν συμβεί.