ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει ξεκάθαρη απάντηση για την παρακολούθηση δημοσιογράφου από την ΕΥΠ

 ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει ξεκάθαρη απάντηση για την παρακολούθηση δημοσιογράφου από την ΕΥΠ

 «Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ρωτά τον πρωθυπουργό: «Ποιοι είναι οι λόγοι “εθνικής ασφαλείας” που τον οδήγησαν να βάλει την ΕΥΠ να τον παρακολουθεί όσο ερευνούσε σκάνδαλα τραπεζιτών και επιχειρηματιών;».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη από την ΕΥΠ

«Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών δημοσιογράφου από την ΕΥΠ για ”λόγους εθνικής ασφαλείας”, είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που εκθέτει την κυβέρνηση, ειδικά από τη στιγμή που η εν λόγω κρατική υπηρεσία υπάγεται στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα περιστατικά υποκλοπών και παρακολούθησης προσώπων από κρατικές υπηρεσίες, με βάση και ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Θυμίζουμε, επίσης, τα περιστατικά συνακροάσεων που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ και για τα οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για την ταυτότητα των υπευθύνων» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτήν την υπόθεση που συνιστά μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διασφάλιση για το απόρρητο των επικοινωνιών».

apostolos.staikos