• 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Συναγερμός για τον Κοροναϊό: Αιφνίδια αύξηση των νεκρών – Ο χάρτης με τα κρούσματα

 Συναγερμός για τον Κοροναϊό: Αιφνίδια αύξηση των νεκρών – Ο χάρτης με τα κρούσματα

Τις τελευταίες ημέρες με τους τουρίστες να εισέρχονται στη χώρα μας τα κρούσματα κοροναϊού είχαν αυξηθεί αρκετά, αλλά αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι και οι νεκροί αυξήθηκαν. Πλέον τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας είναι 201. Ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε την Τετάρτη το βράδυ και ήταν μία γυναίκα 78 ετών στην Κρήτη.

Η άτυχη γυναίκα είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό και είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο. Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους ακόμα τρεις ασθενείς με COVID-19, που νοσηλεύονταν σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη.

Ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εισήχθη με επιπλοκές στη υγεία του και ο γιός του 85χρονου, ο οποίος χθες Τρίτη 21 Ιουλίου, κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί για παραπέρα νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής. Επίσης, σήμερα κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 91χρονο και μια 75χρονη, η οποία έπασχε από κολπική μαρμαρυγή και σύνδρομο Sjogren.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τα 36 που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη. Από τα νέα κρούσματα τα εννέα καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη πέντε εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ καταγράφηκαν:

  • οκτώ κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • έξι κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Για ακόμη μία ημέρα καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη και την Αττική, ενώ συνεχίζεται και ο προβληματισμός για τις διάσπαρτες εστίες του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4077 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4077 κρουσμάτων, 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δειτε στον πίνακα που ακολουθεί ποια είναι η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.