• 28 Ιανουαρίου, 2022

Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Θεσσαλονίκη

 Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Θεσσαλονίκη

«Ο κύριος ρύπος τις τελευταίες ώρες στη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 η συγκέντρωση των οποίων στον αέρα της Θεσσαλονίκης είναι επί του παρόντος 13,1 φορές υψηλότερη από την ετήσια κατευθυντήρια τιμή για την ποιότητα του αέρα του ΠΟΥ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος έκρουσε τον  κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του αέρα στην πόλη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος, σε τέτοιες τιμές «όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίπεδο “Ανθυγιεινή” τότε η ποιότητα του αέρα επηρεάζει ακόμη και τους υγιείς ανθρώπους, ενώ οι ευαίσθητες ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

J2US: Πήρε φωτιά το Twitter με τον Αδαμαντίδη

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Στο κόκκινο οι τιμές των μικροσωματιδίων ΡΜ2,5 και σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το που έπεσαν οι άνεμοι! Ο κύριος ρύπος τις τελευταίες ώρες στη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 η συγκέντρωση των οποίων στον αέρα της Θεσσαλονίκης είναι επί του παρόντος 13,1 φορές υψηλότερη από την ετήσια κατευθυντήρια τιμή για την ποιότητα του αέρα του ΠΟΥ!!!
Σύμφωνα με την ΕΡΑ (Υπηρεσία Προστασία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίπεδο:
“Ανθυγιεινή” τότε η ποιότητα του αέρα επηρεάζει ακόμη και τους υγιείς ανθρώπους, ενώ οι ευαίσθητες ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».