Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη: “Αλμυρό το αρνί,αγοράστε σουβλάκια”

 Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη: “Αλμυρό το αρνί,αγοράστε σουβλάκια”

Κρεοπωλείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προτρέπει τους πελάτες του να αγοράσουν σουβλάκια αντί για αρνί, καθώς φέτος η τιμή του είναι τσουχτερή και μάλιστα τους συμβουλεύει να κάνουν όσο πιο νωρίς γίνεται τις παραγγελίες τους, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Μιχάλης Μαγδάκης στην ΕΡΤ, η τιμή του ανά κιλό ξεκίνησε από τα 13 ευρώ, σήμερα το είδαμε κρεμασμένο στο τσιγκέλι στα 15,80 και τις επόμενες ημέρες, αν φέρει κι άλλα σφάγια, πιθανώς το κόστος να αυξηθεί κι άλλο.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο ίδιος, αρκετοί θα είναι πάλι εκείνοι οι οποίοι θα αγοράσουν το πατροπαράδοτο αρνάκι ή κατσικάκι για το πασχαλινό τραπέζι αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Ο ίδιος πάντως συμβουλεύει όσους θέλουν να κερδίσουν χρήματα, αντί να σουβλίσουν αρνή ή κατσίκι να ψήσουν σουβλάκια.

Επί του παρόντος, οι τιμές χονδρικής και λιανικής αμνοεριφίων είναι συγκρατημένες στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, ξεπερνώντας σε λίγες περιπτώσεις τα 10 ευρώ. Σε επίπεδο χονδρικής, τα εγχώρια αρνιά πωλούνται από 8,5 ευρώ έως 10,8 ευρώ το κιλό, με την επικρατούσα τιμή να ανέρχεται σε 9,8 ευρώ το κιλό. Πέρυσι, το εύρος τιμών κυμαινόταν από 7 έως 9,5 ευρώ.

Στα εισαγόμενα αρνιά από την Ρουμανία, η τιμή κυμαίνεται από 9,5 έως 10,5 ευρώ το κιλό με επικρατούσα τα 9,7 ευρώ το κιλό. Πέρυσι το κόστος ανά κιλό ήταν από 8,5 έως 9 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά το κατσίκι, πωλείται χονδρικά κατά 8,5 έως 10,8 ευρώ το κιλό με επικρατούσα τα 9,8 ευρώ το κιλό, με την τιμή πέρυσι να κυμαίνεται μεταξύ 8,8 και 9 ευρώ το κιλό.

Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι προφανώς υψηλότερη. Το αρνί γάλακτος το ολόκληρο εγχώριο κοστίζει 12,98 ευρώ το κιλό, ενώ εγχώριο ερίφιο γάλακτος κοστίζει επίσης 12,98 το κιλό.

Το εγχώριο αρνίσιο χεράκι οι καταναλωτές το πληρώνουν 13,98 ευρώ το κιλό. Τέλος, το ντόπιο πρόβατο πωλείται στα 6,98 ευρώ το κιλό.

Σχετικά Άρθρα