Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης

 Στην Πεντέλη σήμερα ο Μητσοτάκης

Η φωτιά στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές διαμόρφωσε και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Πρέβεζα για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Έτσι, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, για να δει από κοντά τι άφησε πίσω του το πέρασμα της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ντράφι, στη Διώνη, την Παλλήνη και άλλα σημεία που σημειώθηκαν καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 10:40 από το Παίδων Πεντέλης, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στην Πηγή νερού Καρακαντά.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Πεντέλη με 15 αυτοκίνητα και 5 τεθωρακισμένα, ενώ μαζί του βρίσκεται και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές της Πεντέλης
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές της Πεντέλης  

Κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο πρωθυπουργός δήλωσε για τους πληγέντες από την φωτιά και τις ζημιές που σημειώθηκαν:

“Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί, ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Δεν σας κρύβω ότι η χθεσινή εικόνα της πυρκαγιάς το βράδυ, μας έκανε πιο απαισιόδοξους για την έκταση των ζημιών”.

“Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και φυσικά ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους ή αυτούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι που να υπάρξει μία πλήρης καταγραφή των ζημιών, η οποία θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεχίζονται οι αυτοψίες και ο έλεγχος των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές, από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και των Δήμων, ενώ χθες Τετάρτη έγιναν 30 αυτοψίες σε κτίρια. Από αυτά, τα 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, 8 προσωρινά ακατάλληλες και 7 επικίνδυνες οι οποίες και θα επανελεγχθούν. Ελέγχθηκαν επίσης 7 επαγγελματικοί χώροι και αποθήκες, εκ των οποίων οι τρείς κρίθηκαν επικίνδυνοι για χρήση.

Μανώλης Δράκος