• 20 Οκτωβρίου, 2021

Σταυρούπολη: 5 συλλήψεις και 23 προσαγωγές από τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ

 Σταυρούπολη: 5 συλλήψεις και 23 προσαγωγές από τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι προχώρησε σε 23 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (29/9), εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για έναν 15χρονο και δύο 17χρονους, οι οποίο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μάλιστα, τα άτομα φέρονται να προσήχθησαν την ώρα που κινούνταν περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος, με αντικείμενα στα χέρια.

Τι είναι το Σαχέλ που περιλαμβάνεται στην ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία- Ο ρόλος της Τουρκίας και η “φωλιά” των τζιχαντιστών

Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ στη δημοσιότητα, συνολικά από το πρωί (29/9) έχουν σημειωθεί άλλες πέντε προσαγωγές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούνται στην περιοχή και άλλες προσαγωγές αυτή την ώρα και αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τα σημερινά επεισόδια και δύο απ’ αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από τον αύλειο χώρο του σχολείου προς τη μεριά συγκεντρωμένων ατόμων, φοιτητών και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ενώσεων, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από το σχολείο, ενώ γονείς παραλαμβάνουν σταδιακά τα παιδιά τους δηλώνοντας φοβισμένοι από τα γεγονότα και ανήσυχοι για την ασφάλεια των μαθητών.

Στο μεταξύ, μέλη συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς του σχολείου κατηγορώντας τους ότι επιτρέπουν τη είσοδο εξωσχολικών ακραίων στοιχείων.