Πίζα: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών σε διαδήλωση για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

 Πίζα: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών σε διαδήλωση για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές σημειώθηκαν σήμερα (23.02.2024) στην Πίζα, σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα. Οι φοιτητές, μαζί με μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Ιταλίας και αριστερών οργανώσεων, επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου της Πίζας. Οι αστυνομικοί, όμως, τους σταμάτησαν σε έναν από τους πλαϊνούς δρόμους, κάνοντας χρήση γκλοπ.

Η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, τόνισε ότι πρόκειται να υποβάλει άμεσα ερώτηση στην βουλή της Ρώμης και ότι «υπάρχει ένα κλίμα καταστολής, για το οποίο το κόμμα της διαμαρτυρήθηκε ήδη στον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι».

«Για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιούνται γκλοπ κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γάζα. Αυτή την φορά συνέβη στην Πίζα, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει στην Φλωρεντία. Πρόκειται για ανησυχητικές εικόνες, που δεν αρμόζουν στην χώρα μας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.

Την αντίθεση και την πικρία τους για τα σημερινά επεισόδια, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Πίζας και της Φλωρεντίας.

Σχετικά Άρθρα