• 13 Απριλίου, 2021

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

 Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

“Η Ελλάδα που έρχεται από μακριά, έχουμε χρέος, όλοι μας, να την πάμε μακριά, με εθνική αξιοπρέπεια, συνολική ισχύ και ευημερία των πολιτών της” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist, με θέμα: «200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης».

“Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Η Ελλάδα όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα που δίνει αυτή την πρωτοφανή μάχη με την πανδημία θα βγει πιο δυνατή ” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέπτυξε τους 5 βασικούς άξονες προτεραιοτήτων τους οποίους θα πρέπει να υιοθετηθούν αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τα διδάγματα του παρελθόντος

Οι 5 άξονες αφορούν :

• Την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου
• Την εφαρμογή ισορροπημένης δημοσιονομικής πολιτικής.
• Την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των θεσμών
• Την διαμόρφωση περιβάλλοντος ενότητας.
• Το δυναμισμό και το αίσθημα εθνικής αυτοπεποίθησης
.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, βασικός στόχος της σημερινής Κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της, είναι η στροφή της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο, σύγχρονο, εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, πράσινο, ψηφιακό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό μοντέλο, με αύξηση της συνολικής παραγωγής, των εξαγωγών και των επενδύσεων, κυρίως μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών, της διάδοσης και εφαρμογής της γνώσης, της προώθησης σε σύγχρονες κατευθύνσεις της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της δια βίου μάθησης, της έρευνας και της καινοτομίας.

“Έχουμε ύψιστο εθνικό χρέος να αξιοποιήσουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, και ιδίως των νέων, προκειμένου να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητές της και να αναβαθμίσουμε την πέραν των συνόρων «ακτινοβολία” της Ελλάδας» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.