ΣΥΡΙΖΑ: Τα οικονομικά νέο πεδίο σύγκρουσης- Για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” και “σκελετούς στην ντουλάπα” μιλούν στελέχη

 ΣΥΡΙΖΑ: Τα οικονομικά νέο πεδίο σύγκρουσης- Για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” και “σκελετούς στην ντουλάπα” μιλούν στελέχη

Βηματισμό… κανονικότητας αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ηγεσία του κόμματος εξαιτίας “αποκαλύψεων” βρίσκεται διαρκώς απολογούμενη για τις ενέργειες της, ενώ επιχειρεί να “χτίσει” την επόμενη μέρα του κόμματος, απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, είτε σε κυβερνητικό, είτε σε αντιπολιευτικό επίπεδο. Τα οικονομικά του κόμματος φαίνεται να είναι το νέο “θερμό επεισόδιο” στην Κουμουνδούρου και ίσως εξελιχθεί σε μείζον θέμα της επόμενης περιόδου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπορεί να οδηγήσει σε… “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” κυριολεκτικά, καθώς όπως λέγεται έχουν μαζευτεί πολλοί “σκελετοί” στις ντουλάπες της Κουμουνδούρου, εν αγνοία ίσως και του ίδιου του πρωην  πρωθυπουργου και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “αποκάλυψη” του  Θύμιου Γεωργόπουλου, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και ο οποίος απολύθηκε πριν από μια εβδομάδα από οικονομικό διευθυντή του κόμματος, στα social media για το “δάνειο Κασσελάκη” στη Left Media AE απαντήθηκε με στοιχεία και  με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, “ο κύριος υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας.”.

Ο κ. Γεωργόπουλος με ανάρτησή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι σε ΑΥΓΗ και Κόκκινο δεν πληρώθηκαν μισθούς και δώρο Χριστουγέννων από τα χρήματα του Στέφανου Κασσελάκη, με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υποστηρίζει ότι η πληρωμή είχε ήδη γίνει! Ωστόσο κομματικές πηγές απαντώντας με τραπεζικά έγγραφα, ημερομηνίες και ακριβείς ώρες επισημαίνουν “Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα. Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα”.

Ο ίδιος ο κ.Κασσελάκης προς το παρόν δεν σκοπεύει να πει περισσότερα σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος και τι παρέλαβε, καθώς στην παρούσα φάση επιδιώκει τη φυγή προς τα μπρος, αν και  τα ΜΜΕ ασχολούνται περισσότερο με την στρατιωτική θητεία που θα εκτίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στη Σπάρτη, τη αγορα του σπιτιού του στο Κολωνάκι και το γάμο του το καλοκαίρι στα Χανιά, παρά με την δραστηριότητα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επισήμως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, με μια μεγάλη εκδήλωση (12 Μαρτίου) στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφεραν κομματικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη συντεταγμένα” είπε ο κ Κασσελάκης στο Ε.Γ., ο οποίος θα περιοδεύσει μαζί με στελέχη σε όλη τη χώρα.

Αυτή την εβδομάδα το βάρος από αντιπολιτευτικής πλευράς θα πέσει στη μάχη ενάντια στην ίδρυση των “ιδιωτικών πανεπιστημίων”, νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, με στόχο να αναδειχθεί η “αντισυνταγματικότητα” του νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, όπως ειπώθηκε στο Ε.Γ., αλλά και με θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ψηλά στη αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και  το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος και πως το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως για το “ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα”.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα της επιστολικής ψήφου μετά τις αποκαλύψεις ότι η ‘Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση προσωπικών δεδομένων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχοντας την απόλυτη πολιτική ευθύνη, όπως σημειώνουν, πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ. “Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις” σχολίαζαν χθες τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως “που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων, και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία”.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων “Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;” τονίζοντας “η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση. Όλα στο φως».

Σε κομματικό επίπεδο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για της Νομαρχιακές Επιτροπές και τα Συντονιστικά όργανα των Οργανώσεων Μελών, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού έχει πλέον  την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα