• 24 Οκτωβρίου, 2021

Σπάνια εμφάνιση του Κώστα Κεντέρη

 Σπάνια εμφάνιση του Κώστα Κεντέρη

Ο ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης έδωσε το «παρών» στο γεύμα αγάπης στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου- Αιγαίου» στο Αίπος, που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι. Μάλιστα ο ολυμπιονίκης βραβεύθηκε για τις επιτυχίες που έχει προσφέρει στη χώρα μας από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα το έργο και την προσφορά του Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος τιμήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το κοινωνικό έργο της «Κιβωτού», της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος, που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της Περιφέρειας, καθώς και ιδιωτικών χορηγιών, με στόχο να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Στην εκδήλωσαν παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ολυμπιονίκες και παρολυμπιονίκες των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπως οι Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαΐδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής.

Επίσης μέλη της ομάδας του EURO 2004, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης. Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.