• 20 Απριλίου, 2021

Σισμανόγλειο: Ζητούνται τουλάχιστον 30 πνευμονολόγοι, παθολόγοι και νοσηλευτές για να λειτουργήσει ως νοσοκομείο κοροναϊού

 Σισμανόγλειο: Ζητούνται τουλάχιστον 30 πνευμονολόγοι, παθολόγοι και νοσηλευτές για να λειτουργήσει ως νοσοκομείο κοροναϊού

«Στο Σισμανόγλειο μέσα σε δυο μέρες λειτουργίας ως νοσοκομείο για Covid γέμισαν το 50% των κλινών του, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Κώστας Λιβαδάς, γιατρός και μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ.

Το Σισμανόγλειο ανέφερε ο κ Λιβαδάς, «συνεχίζει να δέχεται ασθενείς με το ΕΚΑΒ από την κοινότητα ενώ παραμένει υποστελεχωμένο και με κουρασμένο προσωπικό που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  ικανοποιητικά στις νέες ανάγκες».

«Ζητάμε τουλάχιστον 30 πνευμονολόγους και παθολόγους και τουλάχιστον άλλους τόσους νοσηλευτές για να μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των ανθρώπων» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό και η ανάγκη παρουσίας των λιγοστών γιατρών σε εφημερίες γιατί έχουν την επιστημονική ευθύνη των ασθενών με κορωνοϊό, οδήγησε σε παραίτηση τέσσερις ειδικευόμενους γιατρούς και δύο μόνιμους πνευμονολόγους».  

Ινδαρές για όσα ακούστηκαν στη Βουλή: Αδίστακτη θυσία μίας οικογένειας για παραταξιακές σκοπιμότητες

Υπογράμμισε ότι «η μετατροπή των νοσοκομείων σε Covid έχει δημιουργήσει μεγάλη τρύπα στον βόρειο τομέα της Αττικής και στην παρακολούθηση των μη Covid ασθενών».

«Ακυρώθηκαν δεκάδες χειρουργεία και ιατρικές πράξεις ενώ έχουμε ασθενείς που πλέον δεν μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.