Σισμανόγλειο: Πώς μπήκαν στο νοσοκομείο οι δράστες και ανατίναξαν το ΑΤΜ – Μεγάλες ζημιές

 Σισμανόγλειο: Πώς μπήκαν στο νοσοκομείο οι δράστες και ανατίναξαν το ΑΤΜ – Μεγάλες ζημιές

Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Αναλυτικότερα, για το Σισμανόγλειο, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, η έκρηξη ήταν ισχυρή και σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ που βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι δράστες μπήκαν στις 4:30 τα ξημερώματα, ντυμένοι γιατροί και ακινητοποίησαν τη σεκιούριτι.

Στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη στο ATM, μάλλον με αέριο, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό το αν πήραν το περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, οι δράστες ήταν 3-4, ο ένας είχε στολή Covid. Μάλλον κρατούσαν όπλο, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε σε όλα τα Βριλήσσια (σύμφωνα με μαρτυρίες).

Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί το νοσοκομείο ενώ βρίσκονται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να διαπιστώσουν αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, διαφορετικά να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη. Τέλος, διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι γιατροί κατά τη διαφυγή τους ακινητοποίησαν και απείλησαν τον υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε μισή ώρα μετά από αυτήν στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, με την αστυνομία να εξετάζει το αν συνδέονται.

Παναγιώτης Δρίβας