• 15 Απριλίου, 2021

Σισμανόγλειο: “Καμία προετομασία για να γίνει νοσοκομείο κοροναϊού” – Αντιδρούν οι γιατροί

 Σισμανόγλειο: “Καμία προετομασία για να γίνει νοσοκομείο κοροναϊού” – Αντιδρούν οι γιατροί

Μαζική Γενική Συνέλευση, με όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, οι γιατροί του Σισμανόγλειου, παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με ενακοίνωση της Ένωσης, «οι γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του νοσοκομείου σε νοσοκομείο μίας νόσου, έως τέλος Απριλίου σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου.

Πρόκειται για άλλη μια απόφαση της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς δημόσια υγειονομική κάλυψη για μη covid νοσήματα, την ανατολική Αττική και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι και το νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμιγκ” που έχει συγχωνευτεί με το Σισμανόγλειο έχει εδώ και μήνες μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου.

Νέο σοβαρό επεισόδιο στη Νίκαια: Δημοσιογράφοι για αστυνομικούς… “θα μας σκοτώσουν;” (vid)

Θα έπρεπε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές που είναι στα βόρεια προάστια», ωστόσο «το υπουργείο Υγείας στέλνει εντολές στο προσωπικό του Σισμανόγλειου να γίνει αποκλειστικά covid νοσοκομείο, χωρίς μάλιστα καμία προετοιμασία».

Μάλιστα οι γιατροί απαίτησαν την αναστολή του μέτρου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες, υιοθετώντας ομόφωνα σχετική πρόταση της ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση πρόσθεσε πως «οι γιατροί είναι απόλυτα πρόθυμοι να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τηρώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειαςεφημέρευσης και ιατρικής δεοντολογίας για ασθενείς και προσωπικό, όπως:

  • Η πλήρης ενημέρωση, για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, που ακόμα δεν έχει γίνει.
  • Να τεθεί το νοσοκομείο πλήρως εκτός εφημεριών του λεκανοπεδίου και να δέχεται μόνο περιστατικά με ένδειξη νοσηλείας από άλλα νοσοκομεία. Σημειωτέον ότι χθες το ΕΚΑΒ έφερνε στο νοσοκομείο επιβεβαιωμένα περιστατικά από την κοινότητα που έχρηζαν διαχείρισης για την εισαγωγή τους ή μη.
  • Απαραίτητη ενίσχυση με δεκάδες παθολόγους και πνευμονολόγους καθώς και νοσηλευτές, που ακόμα δεν έχει γίνει.
  • Η ενίσχυση του νοσοκομείου με ειδικευόμενους που κυριολεκτικά βγάζουν την περισσότερη δουλειά, που ακόμα δεν έχει γίνει και καλούνται να εφημερεύουν χειρουργικές ειδικότητες (ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι) σε covid περιστατικά».

Σημειώνεται πως οι προτάσεις ΕΙΝΑΠ – γιατρών απορρίφθησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία «επέμεινε στην πλήρη εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που – εκτός των άλλων – στερεί την εκπαίδευση από τους ειδικευόμενους και δεν παίρνει κανένα μέτρο προετοιμασίας για τη μετατροπή των 325 κλινών του νοσοκομείου σε αποκλειστικά covid λειτουργία».

«Το αίτημα για πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι επιτακτικό όσο ποτέ», κατέληξε η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.