• 3 Δεκεμβρίου, 2021

Σε σοβαρή κατάσταση το 9ο κρούσμα του κοροναϊού στην Πάτρα

 Σε σοβαρή κατάσταση το 9ο κρούσμα του κοροναϊού στην Πάτρα

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός είναι ο 66χρονος – ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού. Ο εκπαιδευτικός που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, προέρχεται κατά πληροφορίες από την περιοχή της Αμαλιάδας.

Σοβαρά με πνευμονική εμβολή, διασωληνωμένος, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, νοσηλεύεται ο 66χρονος είπε μιλώντας στην “Εφ.Συν” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γρηγόρης Ευαγγελάτος μετά την ενημέρωση που είχε πριν λίγο από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας μόλις είχε επιστρέψει από εκδρομή με ακόμα πενήντα άτομα στο Όρος Σινά. Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίο από την Αμαλιάδα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε μονόκλινο θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ως ύποπτο κρούσμα για τον κορονοϊο. Σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης αφού βγήκε θετικός ο εργαστηριακός έλεγχος για τον Covid-19.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο – γιατροί και νοσηλευτές – που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αναφέρει ο Γρ. Ευαγγελάτος, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι ο ασθενής είναι θετικός στον ιό και έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, ενώ συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση και των υπολοιπων επαφών του ασθενή.

Πληροφορίες που μεταδίδει το τοπικό μέσο ilialive, ο συνταξιούχος πρόσφατα είχε ταξιδέψει με εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο – με γκρουπ αρκετών ατόμων. Πλέον ελέγχονται άτομα του στενού του περιβάλλοντος του ως ύποπτα κρούσματα, η σύζυγός του και ένα ακόμα άτομο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορωνοϊού.

Ο 66χρονος είχε αρχικά μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε. Ως αποτέλεσμα, κατά το ilialive, έχουν τεθεί σε καραντίνα τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ αμέσως άρχισε η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του.