• 16 Μαΐου, 2021

Σχοινάς: Διασφαλίσαμε τον απαραίτητο αριθμό δόσεων εμβολίων

 Σχοινάς: Διασφαλίσαμε τον απαραίτητο αριθμό δόσεων εμβολίων

“Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που μας φέρνουν στο στόχο μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι” τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σχοινάς είπε ότι υπήρξε μια εταιρεία, η οποία υποεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της «δηλαδή ανέλαβε δεσμεύσεις ισχυρές που δεν κατάφερε να εκπληρώσει, αυτό μας έριξε πίσω μερικές εβδομάδες στις οποίες προστέθηκαν και κάποιες εβδομάδες καθυστέρησης στις οποίες οι εταιρείες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για έγκριση στον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Ευτυχώς, όμως υπήρξε μια άλλη εταιρεία, η Pfizer που υπερεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και μέσα στην πορεία του δεύτερου τριμήνου του ’21, μέχρι τέλη Ιουνίου, η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου γύρω στις 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις οποίες αν προσθέσουμε και τις 100 που είχαμε στο πρώτο τρίμηνο μας φέρνουν απόλυτα στους στόχους μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

Ανατροπή στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

«Υπάρχει μια εμβληματική ημερομηνία η 14η Ιουλίου που είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης και θα ήταν πολύ καλά να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας τότε», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για εντυπωσιακό ρυθμό εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη παρότι είμαστε ακόμα στα μέσα Απριλίου. Επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το αμέσως επόμενο διάστημα και «να μην κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα».

«Η Ελλάδα τα κατάφερε καλά στην πανδημία, κι αυτό το λέω χωρίς να θέλω να κολακέψω κανέναν, αλλά αντικειμενικά η Ελλάδα τα κατάφερε κι αυτό φαίνεται εξάλλου και από το γεγονός ότι ίσως είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι κάτι που συνδέεται και με την υγειονομική επιτυχία».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.