• 18 Ιανουαρίου, 2021

Ρεάλ: Η μεγάλη επιστροφή Κασίγιας και τα νέα καθήκοντα

 Ρεάλ: Η μεγάλη επιστροφή Κασίγιας και τα νέα καθήκοντα

Ο Ίκερ Κασίγιας επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του καθώς όπως ανακοινώθηκε θα είναι πλέον βοηθός του γενικού διευθυντή του συλλόγου και το libre.gr έχει όλο το ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα και τα καθήκοντα του θρύλου της Μαδρίτης. 

Ο Καστιγιάνος παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας δεν έμεινε για πολύ καιρό άνεργος αφού λίγους μήνες αφότου κρέμασε τα γάντια του και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση επέστρεψε στην Ισπανία, μετά το κλείσιμο καριέρας στην Πορτογαλία και ένα έμφραγμα που τον αφύπνισε, για να αναλάβει πόστο στην αγαπημένη του ομάδα. 

Ο Κασίγιας ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του συλλόγου για περισσότερα από 15 χρόνια κατακτώντας συνολικά με τους Μαδριλένους 19 τρόπαια. Ο Ισπανός τερματοφύλακας σημάδεψε μία ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά με την αξιοπιστία του και με την παρουσία του κάτω απ’ τα γκολπόστ τόσο των “μερένχες” όσο και της Εθνικής Ισπανίας. 

Το libre μίλησε με τον έγκριτο Ισπανό δημοσιογράφο της Marca, Πάμπλο Πόλο, για τις νέες υποχρεώσεις του Κασίγιας σε μία περίοδο όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κλυδωνίζεται από εσωτερικές αναταραχές. 

-Καλησπέρα σας. Πείτε αρχικά ποια θα είναι τα νέα καθήκοντα του Κασίγιας στην ομάδα; 

“Καλησπέρα. Ήταν ευρέως διαδεδομένο και δεν αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο Κασίγιας θα επέστρεφε σε κάποιο πόστο στη Ρεάλ, όταν ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αυτό το ήξεραν άπαντες. Από το καλοκαίρι δε, ήταν σχεδόν δεδομένο ότι κάποια στιγμή, μόλις βρεθεί το κατάλληλο έδαφος, θα επέστρεφε στη Ρεάλ για να αναλάβει κάποιο πόστο και αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι απολύτως απαραίτητος”. 

-Τι είναι αυτό που θα προσφέρει στο σύλλογο; 

“Είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο αυτό που έχει ανάγκη η Ρεάλ αυτή τη στιγμή. Η ομάδα της Μαδρίτης πάσχει από έλλειψη προσωπικοτήτων μετά από πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να θυμηθώ ειλικρινά πότε ήταν η τελευταία φορά που οι Μαδριλένοι δεν είχαν στις τάξεις τους παίκτες με εμπειρίες, προσωπικότητα αλλά και ταλέντο. Το ταλέντο είναι εύκολο να βρεθεί, το να έχει όμως η κορυφαία ίσως ομάδα στον πλανήτη παίκτες με προσωπικότητα που να τους φοβάται ο κάθε αντίπαλος είναι δύσκολο. Και συνήθως αυτό χτίζεται με τις νίκες και κατακτώντας τρόπαια”. 

-Θα είναι πιο κοντά στους παίκτες ή στη διοίκηση ο Ίκερ; 

“Ο ρόλος που θα αναλάβει ο Ίκερ είναι πολύ ξεκάθαρος. Η διοίκηση της ομάδας τον κάλεσε με σκοπό να μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει στους νέους, ταλαντούχους παίκτες τη φιλοσοφία του συλλόγου και το τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος στη Ρεάλ. Καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή μόνο ο Σέρχιο Ράμος και ίσως και ο Μαρσέλο μπορούν να έχουν αυτό το ρόλο αλλά και εκείνοι δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τα αποδυτήρια. Χρειάζεται κάποιος άλλος να έχει αυτό το ρόλο και ο Ίκερ είναι ο ιδανικός άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση. 

Αντιπροσωπεύει επάξια όλα όσα σημαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης και δεν υπάρχει παίκτης, ενεργός ή παλαίμαχος που να μην τον σέβεται. Όχι μόνο στη Μαδρίτη αλλά γενικά στον πλανήτη. Το έχει χτίσει με τα χρόνια και με τα τρόπαια που έχει κερδίσει. Δεν είναι εύκολο να είσαι αρχηγός της Ρεάλ για τόσα χρόνια και να διατηρείσαι για όλη σου την καριέρα σε τόσο υψηλό επίπεδο”.