• 23 Ιανουαρίου, 2022

Πυρετός συσκέψεων πριν τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει με τις μάσκες στις τάξεις

 Πυρετός συσκέψεων πριν τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει με τις μάσκες στις τάξεις

Συνεχείς θα είναι οι τηλεδιασκέψεις λίγο πριν τις απογευματινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Θα υπάρχει και «τηλε-συνάντηση» των ειδικών με την κ. Κεραμέως ώστε να υπάρξει συζήτηση για το πώς θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Οι ειδικοί θα δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, αλλά και πώς θα πρέπει να ελεγχθούν οι μαθητές ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής. Σύμφωνα με το ethnos.gr οι τάξεις θα περιλαμβάνουν 15 παιδιά και όχι παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν θα πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στις αίθουσες τα παιδιά, κάτι που αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα. Αυτό που θεωρείται απαραίτητο είναι οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να υπάρχει προετοιμασία στα σχολεία από τους υπευθύνους.

Ειδικότερα στα σχολεία θα πρέπει:

  • Nα τηρούνται αποστάσεις στα παιδιά στα σχολεία.
  • Oι αίθουσες να είναι ευάερες και ευήλιες
  • Nα γίνονται απολυμάνσεις
  • Nα υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τάξη

Πάντως οι ειδικοί της επιτροπής θεωρούν βέβαιον ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μία σχετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς από την πλήρη απραξία, ξεκινά να λειτουργεί η χώρα.

Στην περίπτωση που διαπιστώνεται κρούσμα σε κάποιο σχολείο, θα μπαίνει λουκέτο τοπικά στην τάξη σε πρώτη φάση και όχι σε όλο το σχολείο, αναφέρουν πηγές στο ethnos.gr καθώς θεωρείται ότι η επιδημία μπορεί σε αυτή τη φάση να ελεγχθεί επειδή παρουσιάζει επιδημιολογική σταθερότητα. Εάν όμως διαπιστωθούν πολλά κρούσματα σε ένα σχολείο, τότε θεωρείται πιθανό να μπαίνει λουκέτο σε όλη τη σχολική δομή.

Πηγή: ethnos.gr