• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Προσωρινή εμπλοκή στη συγκρότηση Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Νίκου Παππά

 Προσωρινή εμπλοκή στη συγκρότηση Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Νίκου Παππά

Η υπόθεση Novartis προκαλεί προσωρινή εμπλοκή στην έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Βουλή για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βαθμό πλημμελήματος με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Αν και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών συνήλθε και αναδείχθηκε πρόεδρος η Μαρία Μουλιανιτάκη δυο μέλη του υπέβαλαν ενστάσεις γιατί εμπλέκονται και στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου είναι τακτικό μέλος και στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος και στις δυο υποθέσεις.

Το Δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξετάσει τις επίμαχες ενστάσεις και στη συνέχεια θα συγκροτηθεί σε σώμα ώστε να οριστεί ανακριτής ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.