Ν. Παππάς: Ο Χατζηδάκης πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις

 Ν. Παππάς: Ο Χατζηδάκης πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις

«Ο κ. Χατζηδάκης επαίρεται για τη “φιλοεπενδυτική πολιτική” της Ν.Δ» σχολιάζει, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς. Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει, επιτέλους, να πάψει να πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις. Ούτε σήμερα, πρωταπριλιά, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός»

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως επαίρεται για «την καταβαράθρωση των επενδύσεων» καθώς «η αύξησή τους το 2023 δεν ξεπέρασε το 4% όταν ο στόχος ήταν για 15% αύξηση», για «επενδύσεις, οι οποίες εξαντλούνται κυρίως στην αγοραπωλησία κόκκινων δανείων και ακινήτων», για «την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, με τη ζημιά του δημοσίου να υπολογίζεται σε πάνω από 40 δισ. ευρώ, αλλά και την πώληση του Ελευθέριος Βενιζέλος κ.ά.», για «την αδυναμία εκμετάλλευσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης», καθώς, όπως λέει, «τα 11 δισ. ευρώ που έπεσαν στην αγορά ως τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, οι δε ΜμΕ παραμένουν αποκλεισμένες από τη δανειοδότηση».

  «Το 2023, η χώρα ήταν τελευταία στην Ε.Ε. στις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ. Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει, επιτέλους, να πάψει να πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις. Ούτε σήμερα, πρωταπριλιά, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός», σημειώνει και καταλήγει: «Και το χειρότερο, ούτε σήμερα ούτε αύριο δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία να μπει σε μια νέα πορεία».

Σχετικά Άρθρα