Τι σημαίνει το μήνυμα του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη- Η αιχμή για τις ευρωεκλογές

 Τι σημαίνει το μήνυμα του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη- Η αιχμή για τις ευρωεκλογές

Σε μεγάλο βαθμό, ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην στρατηγική συμφωνία-συμμαχία του με τον Νίκο Παππά την επομένη του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δεν του έδωσε μόνο την κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων ώστε να επικρατήσει τελικά έναντι της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και το “πολιτικό και κομματικό βάθος” που χρειαζόταν η αδιαμφισβήτητη επικοινωνιακή υπεροχή του.

Όταν, λοιπόν, μιλάει ο Νίκος Παππάς και ιδιαίτερα όταν δείχνει να εξέρχεται από την απόλυτη στήριξη και την μετριοπάθεια και να διατυπώνει αιχμές οι γνωρίζοντες μπορούν να κατανοήσουν πως “δεν είναι στραβός ο γυαλός” για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η “επιμονή” των δημοσκοπήσεων να τον εμφανίζουν ως τρίτο κόμμα και οι προβλέψεις ορισμένων ότι οι ευρωεκλογές μπορεί να αποδειχθούν επώδυνη καμπή, αναδεικνύουν την κριτική του κ. Παππά σε “συναγερμό”.

Ιδιαίτερα όταν οι πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να “κλείνεται” σε μία στενή δική του ομάδα στελεχών και να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα.

Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του (Ναυτεμπορική tv), εξαπέλυσε «καρφιά» σε τρία επίπεδα κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φθορά, ωστόσο «θα είχε ακόμη περισσότερο αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, κι αυτό δεν το ‘χουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδευόμαστε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος, που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε με πρωτοβουλίες που έχουν αρχή, μέση και τέλος».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς άφησε αιχμές για την κομματική λειτουργία: «Χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των στελεχών, χρειάζεται η οργανωμένη εξωστρέφεια, χρειάζεται η ιεράρχηση στα μέτωπα τα οποία ανοίγουμε και νομίζω ότι εάν αυτά τα πετύχουμε, θα μπορέσει μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξει και το πολιτικό παιχνίδι».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εμμέσως τον πήχη για τον Στ. Κασσελάκη στις ευρωεκλογές, και όχι στις εθνικές εκλογές: «Όλοι μας κρινόμαστε, αλίμονο, είναι μια πολιτική μάχη» είπε για τις κάλπες του Ιουνίου.

Αρκετοί εκτιμούν πως το μήνυμα του κ. Παππά αποσκοπεί στο να καταστήσει σαφές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει αφορμή για επανεξέταση των πάντων. Πιθανώς και της ίδιας της στρατηγικής συμφωνίας που συνήψαν μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που διακινούν συνεργάτες του προέδρου αλλά και ο ίδιος (πρόσφατη συνέντευξη στο Star) ότι ο στόχος είναι οι εθνικές εκλογές και όχι οι ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα