• 24 Ιουνίου, 2021

Πράκτορες στην Αθήνα: Βίντεο από το Ελ. Βενιζέλος στο επίκεντρο των ερευνών – Σπουδή να κλείσει το θέμα, παραμένουν τα ερωτήματα

 Πράκτορες στην Αθήνα: Βίντεο από το Ελ. Βενιζέλος στο επίκεντρο των ερευνών – Σπουδή να κλείσει το θέμα, παραμένουν τα ερωτήματα

“Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι οποιοσδήποτε εντός του αεροσκάφους συμμετείχε στην εκτροπή του στο Μίνσκ και οι φήμες είναι εντελώς ανυπόστατες” επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

“Υπήρξε μια ανακοίνωση από τον πιλότο ότι ενημερώθηκε από τους Λευκορώσους, άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μίνσκ” συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός θέλοντας να κλείσει τις συζητήσεις για δράση ή ύποπτη δράση ξένων πρακτόρων.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, τα συστήματα του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” λειτούργησαν και δεν πέρασε όπλο μέσα στην καμπίνα της Ryanair.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Έλληνας επιβάτης, μηχανικός στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών , δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. H έρευνα που διεξήχθη, απέδειξε του λόγου του το αληθές ότι δηλαδή ταξίδευε για την Λευκορωσία όπου ζει η σύζυγός του με ενδιάμεσο σταθμό το Βίλνιους . Εκμεταλλεύτηκε την καθήλωση του αεροσκάφους στην λευκορωσική πρωτεύουσα για να πάει στον προορισμό του γρηγορότερα.

Την εκτίμηση ότι δεν ήταν πράκτορες οι άλλοι δυο επιβάτες (σημ. ένας πιλότος και μια γυναίκα ιδιωτική υπάλληλος, που και οι δύο φαίνεται οτι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη χώρα μας) , έκανε ο Πρωθυπουργός.

  • “Εκτιμώ ότι ήταν πολίτες, Λευκορώσοι, που ούτως ή άλλως ήθελαν να καταλήξουν στο Μίνσκ και βρέθηκαν εκεί” ανέφερε στους Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο η μαρτυρία του ακτιβιστή δημοσιογράφου οτι κάποιος προσπάθησε να φωτογραφίσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα κατά το check in στην Αθήνα, δεν περνάει απαρατήρητη. Όπως επίσης και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ryanair για πράκτορες της KGB στην εν λόγω πτήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά βίντεο απο τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου. Στο μικροσκόπιο θα μπουν κάμερες κοντά στα καταλύματα που διέμεινε ο Ρομάν Προτάσεβιτς στην Αθήνα και κατά τις διακοπές του στην Κρήτη. Στόχος είναι να διευκρινιστεί αν παρακολουθείτο και απο ποιους.

Εντός των τειχών η αντιπαράθεση χτύπησε κόκκινο με το κυβερνών κόμμα να απαντά στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης οτι η χώρα εκτίθεται, επιχειρώντας να παρουσιάσει το ΣΥΡΙΖΑ οτι συμπαθεί το καθεστώς Λουκασένκο και δεν στήριξε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε με έγγραφα και ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε την κατηγορία της διακίνησης fake news στη ΝΔ.