Πούτιν: Η ελίτ της Δύσης θυσιάζει τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσει την κυριαρχία της

 Πούτιν: Η ελίτ της Δύσης θυσιάζει τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσει την κυριαρχία της

Την ώρα που η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ φαντάζει πλέον αναπόφευκτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία προκαλούν παγκόσμια κρίση, κάνοντας λόγο για «ρωσοφοβία». 

«Οι συντάκτες τους, καθοδηγούμενοι από κοντόφθαλμες, διογκωμένες πολιτικές φιλοδοξίες, τη ρωσοφοβία, έπληξαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις δικές τους οικονομίες, την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό το βλέπουμε, πρώτα απ ‘όλα, σε μια απότομη αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το CNN κατά τη διάρκεια συνάντησης για οικονομικά ζητήματα.

Αναζωπύρωση της ΔΕΛΤΑ – Μελέτη συναγερμός για την επιστροφή της θανατηφόρου μετάλλαξης

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, η συνέχιση της δυτικής «εμμονής στις κυρώσεις» θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις «πιο δύσκολες, δυσεπίλυτες συνέπειες» για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

«Η ευθύνη για αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ελίτ των δυτικών χωρών, οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους» είπε.

Ο Πούτιν υποστήριξε δε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει τις εξωτερικές προκλήσεις που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις και ο πληθωρισμός στη χώρα επιβραδύνεται.

«Η εβδομαδιαία αύξηση των τιμών έχει ήδη πέσει στο 0,1% – αυτό είναι ήδη κοντά στον εβδομαδιαίο ρυθμό ανάπτυξης που αντιστοιχεί στον στόχο πληθωρισμού της Τράπεζας της Ρωσίας» ισχυρίστηκε.

Μανώλης Δράκος