Πούτιν: Η Δύση έβαλε αυτογκόλ με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 Πούτιν: Η Δύση έβαλε αυτογκόλ με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (18/4), ότι οι δυτικές χώρες «έβαλαν αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς αυτές έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί, μεταδίδει το Reuters.

Νέα στοιχεία για την ανεξήγητη ηπατίτιδα στα παιδιά – Ποια είναι η πιθανότερη αιτία, τι γίνεται στην Ελλάδα

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, συνέχισε.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί τον πόλεμο, ο οποίος ξεπερνά, πλέον,τις 50 ημέρες σε διάρκεια.

Μανώλης Δράκος