• 7 Μαΐου, 2021

Πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά Covid – 19

 Πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά Covid – 19

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 18-4-2021 στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τρεις αλλοδαπές ηλικίας 31, 45 και 51 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατ’ εξακολούθηση.

Λίγο νωρίτερα, η 51χρονη προσπάθησε να εισέλθει στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, ως συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ, με τα στοιχεία της 45χρονης, η οποία βρισκόταν μαζί της στο Νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τις συνέλαβαν και, όπως διαπιστώθηκε, την επίμαχη βεβαίωση την είχαν προμηθευτεί από την 31χρονη κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί εντόπισαν την 31χρονη και τη συνέλαβαν, τη στιγμή που παρέδιδε στην 51χρονη πλαστή βεβαίωση, έναντι 10 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε, η 31χρονη κατάρτιζε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακoύ ελέγχου και rapid test για τον Covid-19 και τις πωλούσε, έναντι του ποσού των 10 ευρώ, σε γυναίκες, προκειμένου αυτές να τις χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, για να εργασθούν ως συνοδοί ασθενών.